Гриб Муер, 1 кг

540 ₴
Показати оптові ціни- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 35712937
Чорний деревний гриб Муер
У нашій країні ми звикли, що гриби зазвичай ростуть в землі, а ось ті з них, які виростають на деревах, в їжу вживаються рідко. Інша річ - кухня Південно-Східної Азії, в якій деревні гриби - одні з найпопулярніших інгредієнтів. І один з таких грибів, муер, ви можете купити в нашому інтернет-магазині , щоб зануритися в кулінарні традиції азіатської кухні.
Цей чорний деревний гриб схожий на обвуглений листок паперу в висушеному вигляді. Але при замочуванні муер запросто набухає і набуває характерну форму з хвилястими краями. Його почали застосовувати в їжу більше 1000 років тому в Японії, причому він довгий час вважався імператорським делікатесом. Сьогодні муер став невід'ємною частиною не тільки японської, але і китайської, корейської, тайської та в'єтнамської кухонь, а його вирощування поставлено на потік. Завойовує муер і ринки Європи: його смак ви і самі зможете оцінити, якщо купите цей гриб в нашому магазині.
Корисні властивості і харчова цінність грибів муер
Муер - цінне джерело білка. Його в 100 грамах грибів цілих 6.7 г грамів, а ось жирів і вуглеводів в ньому мінімум, тому його сміливо можна включати в дієту для зниження ваги. До того ж калорійність деревного гриба - всього 70 кКал.
У складі Муер є важливі для організму антиоксиданти, вітаміни В і D. Ще один корисний компонент грибів - йод, по його кількості муер можна порівняти з водоростями чука. Він сприяє нормалізації кров'яного тиску, має анти пухлинні властивості, а в ряді східних країн витяжки з деревного чорного гриба використовують в традиційній медицині і косметології.
Як готувати муер і з чим подавати
Чорний гриб муер продається у висушеному вигляді, і перед приготуванням його необхідно замочити на півгодини в холодній воді. Після вимочування гриби можна використовувати в самих різних видах страв: їх нейтральний смаковий відтінок не перебиває смак інших інгредієнтів, але підкреслює його, надаючи особливі нотки. У кулінарній практиці Азії муер додають повсюдно.
- У супах вони - один з ключових інгредієнтів;
- У других стравах їх кладуть в комбінації з овочами, свининою, птицею або яловичиною (наприклад, в гарячих сковорідках);
- Їх використовують для салатів;
- З грибів муер готують гострі і пряні закуски з додаванням спецій і маринадів;
- Добре поєднується він і з локшиною: смажений муер з фунчозой - одне з популярних сполучень;
- Гриби, обсмажені і приправлені соусом, можуть стати незалежним гарніром.
Різноманітність страв з використанням Муер вражає - і ви можете спробувати приготувати їх самостійно!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 1 гр |
Країна-виробник | Китай |
Культура | Гриб Муер |
- Ціна: 540 ₴